Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στο Συνέδριο της Αστυνομίας Κύπρου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά

Η κα Άρτεμις Δ. Σαββίδου, μέλος του διδακτικού προσωπικού Νομικής (Ποινικό Δίκαιο) του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Δικηγόρος με εμπειρία και εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο της Αστυνομίας της Κύπρου με θέμα “Πολιτικές Μείζονος Σημασίας στη Διαχείριση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς: Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Διαστάσεις” που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στην Λευκωσία την 22 και 23 Ιουνίου 2017.
Το Συνέδριο χαιρέτησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και σε αυτό συμμετείχαν ακαδημαϊκοί από την Κύπρο και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), εκπρόσωποι της EUROPOL, εκπρόσωπος FBI (USA), εκπρόσωποι της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (Μ.Ο.Κ.Α.Σ) κ.α.
Η κα Σαββίδου, ως εκ της εξειδίκευσής της στον τομέα του Ποινικού Δικαίου, έχει μετάσχει κατ´ επανάληψη στο παρελθόν με εισηγήσεις της σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια επί συναφών θεμάτων, ενώ σχετικά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε αμερικάνικα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.
Κατά την 1η μέρα του Συνεδρίου καλύφθηκαν δύο θεματικές ενότητες, το Οργανωμένο Έγκλημα και η Διαφθορά, ενώ κατά τη 2η μέρα του Συνεδρίου, οι πολιτικές και Βέλτιστες Πρακτικές στην Πρόληψη και Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς.

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου