Σε θάνατο καταδικάστηκε 70χρονη που δολοφόνησε με δηλητήριο τρεις εραστές της

Σε θάνατο καταδικάστηκε από δικαστήριο στην Ιαπωνία η 70χρονη Χισάκο Κακέχι, η οποία δολοφόνησε με δηλητήριο τρεις ηλικιωμένους εραστές της, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει ακόμη έναν για να καρπωθεί εκατομμύρια από τα ασφαλιστήρια ζωής τους και την κληρονομιά που άφηναν πίσω τους.
Η υπόθεση της 70χρονης «μαύρης χήρας» ή «γυναίκας δηλητήριο», όπως έγινε γνωστή μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συντάραξε την Ιαπωνία.
Η Κακέχι, χρησιμοποιούσε κυάνιο για να δηλητηριάζει τους άνδρες με τους οποίους συνδεόταν ερωτικά, προκειμένου να κερδίζει την περιουσία τους.
«Η κατηγορούμενη ανάγκασε και τα τέσσερα θύματά της να πιούν κυάνιο, έχοντας σαφώς κίνητρο να τους δολοφονήσει», είπε ο δικαστής, που απέρριψε το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι η Κακέχι δεν ήταν ικανή για την τέλεση εγκλήματος, καθώς υποφέρει από άνοια.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η 70χρονη Γιαπωνέζα σκότωσε τους τρεις άνδρες αφού πρώτα τους είχε πείσει να την κάνουν δικαιούχο των ασφαλιστηρίων ζωής που είχαν, με τις αποζημιώσεις να ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια.
Η «μαύρη χήρα» είχε καταφέρει να αποκομίσει ένα δισεκατομμύριο γιεν, δηλαδή 8,8 εκατομμύρια δολάρια από την πολύχρονη δράση της.  Συνήθιζε να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με πολλούς άνδρες, κυρίως ηλικιωμένους ή αρρώστους, τους οποίους συναντούσε μέσω γραφείων γνωριμιών, αναφέροντας ως βασικά κριτήριά της ότι θα έπρεπε να είναι εύποροι και να μην έχουν παιδιά.
Στο σπίτι της στο Κιότο, οι αρχές εντόπισαν κάποια από τα σύνεργά της, φάρμακα και βιβλία ιατρικής, ενώ εκτιμούν πως το κυάνιο που χρησιμοποιούσε προερχόταν από ένα φυτό που καλλιεργούσε σε μια γλάστρα.
Αν και αρχικά η Κακέχι είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, στη συνέχεια ομολόγησε ότι σκότωσε τον τέταρτο σύζυγό της το 2013:«Τον σκότωσα γιατί είχε δώσει σε άλλες γυναίκες δεκάδες εκατομμύρια γιεν και σε μένα δεν είχε δώσει δεκάρα», είπε ενώπιον του δικαστηρίου, προσθέτοντας πως είναι έτοιμη ακόμη και για την αγχόνη.
«Ακόμη κι αν εκτελεστώ αύριο, θα πεθάνω χαμογελώντας», είπε η «μαύρη χήρα» στους δικαστές, ενώ οι συνήγοροί της ετοιμάζονται να ασκήσουν έφεση. (πηγή: cnn.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου