Αγωγή κατά εφημερίδας για παραβίαση του GDPR κατέθεσε η Μέγκαν Μάρκλ


Αγωγή κατά της εφημερίδας Sunday Mail κατέθεσε η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, μετά τη δημοσίευση χειρόγραφης επιστολής της που είχε στείλει στον πατέρα της.
Ο πρίγκιπας Χάρι αντέδρασε έντονα στα νέα δημοσιεύματα που αφορούν στην Μαρκλ και κατηγόρησε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι στρέφονται κατά προσώπων χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες. Μάλιστα συγκρίνει την κατάσταση αυτή με την μεταχείριση της μητέρας του Νταϊάνας από τα ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα ο Χάρι έγραψε "ο βαθύτερος φόβος μου είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται…Έρχεται ένα σημείο όταν το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντισταθούμε σε αυτή τη συμπεριφορά, διότι καταστρέφει τους ανθρώπους και καταστρέφει τη ζωή. Απλά, είναι ο εκφοβισμός, που τρομάζει και κάνει τους ανθρώπους να σιωπούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δεν θα μπορέσουμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει λογοδοσία για όλα αυτά… Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα στις ίδιες ισχυρές δυνάμεις ”.
H Μέγκαν Μαρκλ κατέθεσε αγωγή εναντίον της εφημερίδας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας για κατάχρηση ιδιωτικών πληροφοριών, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR). (πηγή:theguardian.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου