Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει πιλοτικά η Ηλεκτρονική Καταχώρηση δικογράφων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο η παρουσίαση του σχεδιασμού της Ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταχωρήσεων, από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής  Πολιτικής, κ. Κυριάκο Κόκκινο.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Κόκκινος παρουσίασε τον όλο σχεδιασμό τον προγραμματισμό και την πρόοδο των εργασιών. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε υπολογίζεται «η πλατφόρμα» να είναι έτοιμη για να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο και να αρχίσει η χρήση της «πιλοτικά» για δύο εβδομάδες, ώστε να διορθωθούν τυχόν προβλήματα.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιος Ναθαναήλ, ο Δικαστής κ. Αντώνης Λιάτσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης κα Έμιλυ Γιολίτη,  ο Πρόεδρος του Παγκύπριου  Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δώρος Ιωαννίδης τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου που μετέχουν στην Επιτροπή κ.κ. Βραχίμης και Τσαρδελλής, η Επίτροπος Νομοθεσίας, η Αρχιπρωτοκολλητής και η κα. Ζαχαριάδου εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ευχαρίστησε τον κ. Κόκκινο για τις προσπάθειες του για επίλυση ενός από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τα Δικαστήρια.

Όλες οι τροποποιήσεις που απαιτούνται νομοθετικές και Δικονομίας θα γίνουν το συντομότερο ώστε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος που μετέχει στο σχεδιασμό της πλατφόρμας από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της με εκπροσώπους του, διαβεβαίωσε τον κ. Κόκκινο ότι θα συνεχίσει να παρέχει κάθε βοήθεια που θα του ζητηθεί σε σχέση με τα έγγραφα που θα καταχωρούνται, την διαχείριση της πλατφόρμας και τα νομικά θέματα που εγείρονται. (πηγή:cyprusbarassociation.org)


Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024