Υπ.Δικαιοσύνης: Δυστυχώς τα νομοσχέδια μεταρρύθμισης δεν ψηφίστηκαν παρά το γεγονός ότι είχε ολοκληρωθεί η διαβούλευση - Ψήφιση μέχρι το τέλος του φθινοπώρου

Δηλώσεις αναφορικά με την ψήφιση από την Βουλή των νομοσχεδίων που αφορούν στην αύξηση των ποινών του κώδικα οδικής κυκλοφορίας έκανε η Υπουργός Δικαιοσύνης κα.Εμιλυ Γιολίτη. Στο πλαίσιο των δηλώσεών της η κα Γιολίτη αναφέρθηκε και στα νομοσχέδια μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης που τελικά δεν ψηφίστηκαν, καθώς , όπως είναι γνωστό, αναπέμφθηκαν από την Επιτροπή Νομικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για περαιτέρω διαβουλεύσεις. Σχετικά ανέφερε η Υπουργός:

«Δυστυχώς, στο σημαντικότερο μέρος της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, που αφορά την αναδιάρθρωση των ανώτατων βαθμίδων της Δικαιοσύνης και παρά το γεγονός ότι είχαν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις και η εξέταση των νομοσχεδίων, δεν κατέστη δυνατό να ψηφιστούν. Χθες, ψηφίστηκε ένα μέρος της Μεταρρύθμισης που αφορά στη δημιουργία Σχολής Δικαστών για τη διαρκή επιμόρφωση της Δικαστικής Υπηρεσίας, καθώς και οι αναγκαίες τροποποιήσεις για ανακατανομή της αστικής δικαιοδοσίας μεταξύ των βαθμίδων Επαρχιακών Δικαστών. Η Μεταρρύθμιση αποτελεί μονόδρομο εάν θέλουμε να δώσουμε στον Πολίτη ταχύτερη και ποιοτικότερη απονομή της Δικαιοσύνης. Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για την έναρξη νέου εντατικότερου κύκλου διαβουλεύσεων ώστε να εξευρεθούν εκείνες οι συναινέσεις, για να αναδιαμορφωθούν τα υφιστάμενα νομοσχέδια και να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του φθινοπώρου».


Σχόλια