Στη δημοσιότητα οι Προτεινόμενοι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας (PDF)

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι Αναθεωρημένοι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας. Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρει : ‘’Στις 12 Ιανουαρίου 2021 το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την προώθηση των προτεινόμενων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας στην Ένωση Δικαστών Κύπρου και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, στην ίδια συνεδρία, αποφάσισε τη σύσταση Επιτροπής Κανονισμών, με εντολή την εξέταση των εισηγήσεων οι οποίες θα υποβληθούν από τους ως άνω δύο φορείς. Οι προτεινόμενοι Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κάτω από το πεδίο «Μεταρρύθμιση»’’.

Δείτε τους προτεινόμενους Κανονισμούς Πολ.Δικονομίας εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποιήσεις στον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο - Τί αλλάζει στο αδίκημα της επίθεσης

Τροποποίηση στον περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμο

Ανώτατο Δικαστήριο: Η Αιτιολόγηση στον Καθορισμό Αποζημιώσεων Απαλλοτρίωσης Δεν Είναι Τυπικότητα. Είναι Υποχρέωση. (Ανάλυση της πρόσφατης Απόφασης ημ. 1.12.2025)

Επιθετική Νομική Στρατηγική – Το Δίκαιο ως Εργαλείο Ισχύος – Σύσταση Μόνιμου Κρατικού Γραφείου Διεθνούς Δικαστικής Δράσης

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης