Τροποποίηση Ποινικού Κώδικα: Κακούργημα πλέον η μεταφορά προσώπου στη θάλασσα με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος

Με τον τροποποιητικό νόμο 45(Ι) του 2021, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 9.4.2021, τροποποιείται το άρθρο 240 του ποινικού κώδικα που αφορά στο αδίκημα της Μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Ειδικότερα, το άρθρο 240 του βασικού νόμου τροποποιείται με την αντικατάσταση σε αυτό των λέξεων «ένοχος πλημμελήματος» (τέταρτη γραμμή) με τη φράση «ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δώδεκα έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές».   

Η νέα διατύπωση του άρθρου έχει ως εξής:  

240. Όποιος, εν γνώσει του ή εξ αμέλειας μεταφέρει ή συντελεί στη μεταφορά προσώπου με κόμιστρο διά μέσου υδάτινης οδού, με ανασφαλή σκάφος είτε λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται είτε λόγω υπερφόρτωσης, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δώδεκα έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές.

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων