Κάθειρξη 6 ετών για το θάνατο γυναίκας κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Μια 44χρονη γυναίκα από τη Νότια Κορέα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών από γερμανικό δικαστήριο για τον θάνατο της εξαδέλφης της κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού, το 2015. Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης χαρακτήρισε «τραγικό γεγονός» το μαρτύριο του θύματος, μιας γυναίκας 41 ετών. Οι συγγενείς της την είχαν κλείσει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, την είχαν δέσει στο κρεβάτι, την χτυπούσαν και της προκαλούσαν ασφυξία επί δύο ώρες, στις 5 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με το γερμανικό
πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 44χρονη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εξορκισμό και είχε «δικαίωμα ζωής και θανάτου» πάνω στην εξαδέλφη της. Μάλιστα εκείνη ήταν που της είχε βάλει στο στόμα ένα πανί και μια κρεμάστρα. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές φυλάκισης 1,5 και 2 ετών με αναστολή στον γιο και την κόρη της 44χρονης, στον γιο του θύματος και σε έναν άλλο εξάδελφο, ηλικίας 16 ετών.
Ενώ βρίσκονταν και οι έξι στο ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η 41χρονη άρχισε να μιλάει μόνη της και να αυτοτραυματίζεται. Οι υπόλοιποι θεώρησαν ότι «είχε καταληφθεί από δαίμονες» και αποφάσισαν να την εξορκίσουν για «να διώξουν τον διάβολο». Η γυναίκα πέθανε από ασφυξία, αφού «της ασκήθηκε πίεση στο στήθος» και την χτύπησαν στον λαιμό. «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους η εισαγγελέας Νάντια Νίζεν μετά τη σύλληψη των υπόπτων. (πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου