Ρητορική μίσους (hate speech): Νομικές πτυχές

O Δικηγορικός Σύλλογος Λεμεσού σε συνεργασία με την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Ρητορική μίσους (hate speech): Νομικές πτυχές" την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο Poseidonia Beach Hotel.
Εισηγήσεις: Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Η απαγόρευση της ρητορικής μίσους ως (θεμιτός) περιορισμός του ανθρώπινου δικαιώματος στην ελευθερία έκφρασης».
Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους, Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Απαγόρευση ρατσιστικών οργανώσεων: Υπέρ και κατά» 
Τατιάνα-Ελένη Συνοδινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιδιωτικού - Εμπορικού Δικαίου, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Ζητήματα εφαρμογής της νομοθεσίας κατά του μισαλλόδοξου λόγου στο διαδίκτυο».
Οι τρεις Καθηγητές Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα εξετάσουν το νομικό πλαίσιο που διέπει τη ρητορική μίσους (hate speech) στην Κυπριακή έννομη τάξη, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε συνάρτηση με διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επιμέρους θεματικές στρέφονται γύρω από την ποινική αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των ρατσιστικών οργανώσεων τόσο στην Κύπρο όσο και σε διεθνές και συγκριτικό πλαίσιο, καθώς και γύρω από την προβληματική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των περιορισμών τους, με ειδική αναφορά στην ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης