Στο δικαστήριο 12χρονος με την κατηγορία ότι έκλεψε μία μπάλα

Eλλάδα. Για την κλοπή μιας μπάλας θα δικαστεί εντός του Μαϊου στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου ένας 12χρονος. Η κλοπή φέρεται ότι έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 στη Σκιάθο, όπου ο 12χρονος, αλλοδαπός κατοικεί μαζί με την οικογένειά του. Ο μικρός κατηγορείται ότι έκλεψε τη μπάλα ενός άλλου ανήλικου παιδιού, ενώ έπαιζαν στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού.
Η σπάνια στα δικαστικά χρονικά υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτηματικά όσον αφορά στη σκοπιμότητα να οδηγείται ένα μικρό παιδί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την κλοπή ενός αντικειμένου τόσο μικρής αξίας και να απασχολούνται τα δικαστήρια με τέτοιες «πολύκροτες» υποθέσεις.


Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποιήσεις στον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο - Τί αλλάζει στο αδίκημα της επίθεσης

Τροποποίηση στον περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμο

Ανώτατο Δικαστήριο: Η Αιτιολόγηση στον Καθορισμό Αποζημιώσεων Απαλλοτρίωσης Δεν Είναι Τυπικότητα. Είναι Υποχρέωση. (Ανάλυση της πρόσφατης Απόφασης ημ. 1.12.2025)

Επιθετική Νομική Στρατηγική – Το Δίκαιο ως Εργαλείο Ισχύος – Σύσταση Μόνιμου Κρατικού Γραφείου Διεθνούς Δικαστικής Δράσης

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης