Μπλόγκερ καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση επειδή έπαιζε Pokemon μέσα σε εκκλησία

Ένας 22χρονος μπλόγκερ από τη Ρωσία καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους, επειδή έπαιζε το γνωστό video game «Pokemon Go» μέσα σε εκκλησία. Συγκεκριμένα, ο 22χρονος Ρούσλαν Σοκολόφκσι καταδικάστηκε επειδή έπαιζε το δημοφιλές παιχνίδι στο κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε ορθόδοξη εκκλησία στο Yekaterinburg, τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας που βρίσκεται κοντά στα Ουράλια Όρη. 
Το γεγονός έπεσε στην αντίληψη των ρωσικών αρχών, όταν ο Σοκολόβσκι ανέβασε ένα βίντεο στο blog του πριν έναν χρόνο, στο οποίο φαινόταν ο ίδιος να παίζει το παιχνίδι στην εκκλησία, η οποία λέγεται ότι χτίστηκε στο σημείο όπου ο τελευταίος Ρώσος τσάρος, Νικόλαος ο Β΄, δολοφονήθηκε μαζί με την οικογένειά του το 1918.
Ο δικαστής της υπόθεσης ανέφερε ότι το βίντεο του Σοκολόφσκι έδειχνε την ασέβειά του για την κοινωνία και ότι είχε πρόθεση να προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα. Ο 22χρονος αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη ποινή των 7 χρόνων φυλακή για παράβαση του νόμου που απαγορεύει την προσβολή του δικαιώματος στην ελευθερία της συνείδησης και της πίστης, ωστόσο η κατηγορούσα Αρχή πρότεινε ποινή 3,5 ετών.
Ο Σοκολόβσκι καταδικάστηκε για παράβαση του ίδιου νόμου που έστειλε στη φυλακή δύο γυναίκες από το συγκρότημα Pussy Riot για δύο χρόνια το 2012. Το μουσικό γκρουπ είχε παρουσιάσει τότε ένα σόου εναντίον του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα σε ένα καθεδρικό ναό στη Μόσχα. (legalnews24.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο