Σύλληψη 35χρονου στην Πάφο για μετάδοση ψευδούς είδησης για δολοφονία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη το Σάββατο 13 Μαϊου 2017, 35χρονος από χωριό της επαρχίας Πάφου, ο οποίος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για ψευδή είδηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 35χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και απολύθηκε για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα ο 35χρονος σε ανάρτησή του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόταν σε δολοφονία στην τοποθεσία Πυκνή στην Πέγεια. Η ψευδής είδηση αναφερόταν σε ενέδρα που έστησαν άγνωστα πρόσωπα κατά ενός ατόμου από την Πάφο, το οποίο πυροβόλησαν τραυματίζοντας το θανάσιμα μέσα σε αυτοκίνητο. Επίσης ανέφερε ότι η Αστυνομία μετέβη στην περιοχή την οποία απέκλεισε για σκοπούς έρευνας.
Η ψευδής αυτή είδηση προκάλεσε αναστάτωση τόσο στην Αστυνομία όσο και στο κοινό. Αν και θεωρήθηκε από την Αστυνομία ότι η είδηση αυτή ήταν φάρσα, εντούτοις έγιναν έρευνες στην περιοχή και αναζητήθηκε ταυτόχρονα το πρόσωπο που τη δημοσιοποίησε. 
Ο νεαρός εντοπίστηκε κοντά στην Πάφο, και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος δημοσιοποίησε την ψευδή είδηση για τη δολοφονία του και ότι επρόκειτο για ένα αστείο. (πηγή: offsite.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο