Ποινές φυλάκισης από 4 έως 5,5 χρόνια στους κατηγορούμενους για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Το Κακουργιοδικείο Πάφου ανακοίνωσε τις ποινές στους κατηγορούμενους που είχαν κριθεί ένοχοι για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ).
Συγκεκριμένα, στον Γιώργο Μιχαηλίδη για τις 19 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνια .
Στον Φειδία Σαρίκα για τις 6 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων και αυτή της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων, το Δικαστήριο επέβαλε μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 χρόνια.
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε ακόμα στον Ευστάθιο Ευσταθίου που αντιμετώπιζε 14 κατηγορίες μέγιστη ποινή φυλάκισης, 5,5 χρόνια
Στον Βάσο Βασιλείου που αντιμετώπιζε 7 κατηγορίες επιβλήθηκε μέγιστη ποινή φυλάκισης 4 έτη για το αδίκημα της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων.
Στον Γιώργο Σιαηλή για 6 κατηγορίες επιβλήθηκε μέγιστη ποινή 4 χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα παράνομης νομιμοποίησης εσόδων και επιπλέον διαδοχική ποινή έξι μηνών για το αδίκημα παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Έτσι διαμορφώθηκε η ποινή του στα 4,5 χρόνια φυλάκιση.
Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες αφορούσαν σε αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψίας, κατάχρησης εξουσίας, αποδοχής αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, διαφθοράς, αθέμιτης κτίσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπής από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.
Οι καταδικασθέντες, ο πρώην δήμαρχος Πάφου και πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης, του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου, του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής , οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ότι χρηματίστηκαν, επέστρεψαν στις κεντρικές φυλακές για την έκτιση των ποινών τους. (κυπε)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου