Προστασία των Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων μετά το Brexit (Γράφημα)

Πολλοί Ευρωπαίοι που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που οδήγησε τη χώρα εκτός ΕΕ και τώρα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα υποστούν τις επιπτώσεις. Προτεραιότητα της ΕΕ στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις είναι η προστασία των συμφερόντων των πολιτών, τόσο των Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία όσο και των Βρετανών που ζουν στην ΕΕ. Αυτή την εβδομάδα το ΕΚ πραγματοποιεί ακρόαση για τα δικαιώματα των πολιτών στην εποχή μετά το Brexit.
Στις 11 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε ακρόαση, από τις επιτροπές Πολιτικών Ελευθεριών, Αναφορών και Απασχόλησης. Ευρωβουλευτές και ειδικοί συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία και πως μπορούν να προστατέψουν τα δικαιώματα τους.
Η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα του ΕΚ. Στις θέσεις που υιοθέτησε το ΕΚ στις 5 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές τόνισαν τη σημασία της εξασφάλισης ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στην Βρετανία και αντίστοιχα των Βρετανών που ζουν στην ΕΕ. Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, έθεσε το ζήτημα κατά τη συνάντηση με τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέσα Μέι, στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου. «Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι σημαντικά μέλη της κοινωνίας μας και αξίζουν να έχουν κάποια βεβαιότητα για το μέλλον τους», είπε. (europarl.europa.eu)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου