Γυναίκα Δικηγόρος υποψήφια για Επικεφαλής του FBI

Η 50χρονη δικηγόρος Alice Fisher είναι μία εκ των υποψηφίων για τη θέση του Διευθυντή του FBI, μετά την απόλυση του James Comey. Εάν επιλεγεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του FBI στην ιστορία της υπηρεσίας.
Αν και η Fisher δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στο FBI, έχει ωστόσο εργαστεί στη Δικαιοσύνη, καθώς υπηρέτησε ως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα στο Ποινικό Τμήμα κατά τη δεύτερη θητεία του Τζορτζ Μπους, ενώ σήμερα εργάζεται ως συνέταιρος στην δικηγορική εταιρία Latham & Watkins.
Το 2010 η Fisher ανακηρύχθηκε ως μία από τις ισχυρότερες γυναίκες δικηγόρους της Ουάσιγκτον από το National Law Journal, ενώ ψηφίστηκε επίσης ανάμεσα στους 45 κορυφαίους δικηγόρους σε εθνικό επίπεδο από το Αmerican Lawyer.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, εκτός από την Fisher, υποψήφια για τη θέση του νέου διευθυντή είναι 11 άτομα, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου Μακ Κέιμπ και ο δικαστής της Νέας Υόρκης Μάικλ Γκαρσία.
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να απομακρύνει τον Τζέιμς Κομέϊ από τη θέση του διευθυντή οφείλεται στο ότι ο Κόμεϊ διερευνούσε την πιθανότητα εμπλοκής της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. (πηγή: legalnews24.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο