15 χρόνια φυλάκιση στον Παναγιώτη Αλεξάνδρου για το φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα

Ποινή  φυλάκισης 15 χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα στον Παναγιώτη Αλεξάνδρου  27 χρόνων, από τα Λιβάδια Λάρνακας, αναφορικά με τον φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.
Στις 22 Μαΐου το Κακουργιοδικείο έκρινε τον Αλεξάνδρου ένοχο σε πέντε κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλοπή από κατοικία και περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον Παναγιώτη Αλεξάνδρου ποινή φυλάκισης 15 χρόνων στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 5 χρόνων στην κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, 6 χρόνων στην κατηγορία της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, 3 χρόνων στην κατηγορία της κλοπής από κατοικία και 15 χρόνων στην κατηγορία της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος.
Ως μετριαστικούς παράγοντες στην επιβολή ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, τον καλό του χαρακτήρα, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η φυλάκιση του στην οικογένεια του, ιδιαίτερα στο ανήλικο παιδί και την αρραβωνιαστικιά του και στις προσωπικές του συνθήκες.
Το Δικαστήριο αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και στην αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για μετριασμό ποινής, προσθέτοντας ότι υπό τα περιστατικά της κρινόμενης περίπτωσης ο κατηγορούμενος «ήταν το πρόσωπο που όχι μόνο προήγαγε» τους πρώην κατηγορούμενους Plamen Pelov και Daniel Slavchev από τη Βουλγαρία «για να διαρρήξουν το διαμέρισμα του θύματος και να το κλέψουν, αλλά τους παρότρυνε επιπρόσθετα δίνοντας ρητές και σαφείς οδηγίες» στον Plamen Pelov «να αρπάξουν, κτυπήσουν και δέσουν το θύμα εάν χρειαζόταν ώστε να επιτύχουν τον παράνομο σκοπό τους».
Στην απόφαση του επί της ενοχής το Κακουργιοδικείο είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορούσα αρχή κατάφερε να αποδείξει πέραν πάσα αμφιβολίας την ενοχή του κατηγορουμένου σε όλες τις κατηγορίες .Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί οι Βούλγαροι Plamen Pelov και Daniel Slavchev οι οποίοι εκτίουν ο μεν πρώτος ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο δεύτερος ποινή φυλάκισης 10 χρόνων. Οι ποινές συντρέχουν και αρχίζουν από τις 28/6/2016 που ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση. (offsite.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης