Απάτη μέσω διαδικτύου: 18.650 ευρώ εστάλησαν σε άλλο λογαριασμό από αυτόν που προορίζονταν

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από 51χρονο συνιδιοκτήτη εταιρείας που ασχολείται με την ενοικίαση βιολογικών αποχωρητηρίων στις αρχές Μαΐου του 2017, κατόπιν ηλεκτρονικής συνομιλίας που είχε με εταιρεία του εξωτερικού, ήρθε σε συμφωνία για να αγοράσει 64 βιολογικά αποχωρητήρια συνολικής αξίας €40,000.
Για την αποπληρωμή του ποσού, είχε αποσταλεί αρχικά το ποσό των €18,650 περίπου σε τράπεζα του εξωτερικού.
Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι τόσο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας του 51χρονου καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας του εξωτερικού, είχε γίνει παράνομη ηλεκτρονική παρέμβαση και τα χρήματα τελικά απεστάλησαν σε άλλο λογαριασμό και όχι της συγκεκριμένης εταιρείας του εξωτερικού.
Το hacking τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών και χρεωστικών καρτών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της χρήσης του διαδικτύου.
Η υποκλοπή των παραπάνω στοιχείων κυρίως από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) των χρηστών γίνεται μέσω σύνθετων μεθόδων που χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες, καθιστώντας τους δράστες της ψηφιακής αυτής ληστείας δύσκολα ανιχνεύσιμους.
Η εξέταση της υπόθεσης συνεχίζεται από το ΤΑΕ Λάρνακας. (πληροφορίες από ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Ίδρυση Εταιρίας στην Κύπρο: Πώς συστήνεται και ποιά τα πλεονεκτήματα