Ένοχος για ανθρωποκτονία 50χρονος για θανατηφόρο τροχαίο. "Φονικό όπλο" χαρακτηρίζει το αυτοκίνητό του το Δικαστήριο

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού έκρινε 50χρονο ένοχο για ανθρωποκτονία σε υπόθεση τροχαίου δυστηχήματος που συνέβη στις 30 Οκτωβρίου 2015 και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου Στέφανου Γεωργίου.
Ο κατηγορούμενος Ιωάννης Κυριακίδης κρίθηκε ένοχος σε 19 συνολικά κατηγορίες , ανάμεσα στις οποίες η ανθρωποκτονία, η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και η οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα. Γι ‘ αυτές τις τρεις κατηγορίες ο Κυριακίδης δεν είχε παραδεχθεί ενοχή, ενώ για τις υπόλοιπες 16 είχε δηλώσει ένοχος.
Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου, όταν ο κατηγορούμενος οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα το πολυτελές αυτοκίνητό του, προσέκρουσε στο πίσω μέρος του οχήματος που οδηγούσε ο Στέφανος Γεωργίου από το Κολόσσι, το οποίο ήταν σταματημένο στα φώτα τροχαίας στην περιοχή Εναερίου, αναμένοντας να ανάψει ο πράσινος σηματοδότης.
Από τη σφοδρή σύγκρουση το αυτοκίνητο του Γεωργίου, αφού σύρθηκε σε απόσταση 33 μέτρων, σταμάτησε σε πάσαλο φωτισμού της ΑΗΚ. Ο θάνατος του 25χρονου ήταν ακαριαίος.
Το Δικαστήριο στην απόφασή του ανέφερε πως ο κατηγορούμενος οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και οδηγώντας απερίσκεπτα και με μεγάλη ταχύτατα, μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε φονικό όπλο.
Στις 17 Ιουλίου 2017, η δικηγόρος του 50χρονου θα αγορεύσει για μετριασμό της ποινής. (πηγή: philenews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων