Νέα εποχή για το Roaming: Καταργήθηκαν τα τέλη περιαγωγής από 15 Ιουνίου

Από τις 15 Ιουνίου 2017, τερματίζονται τα τέλη περιαγωγής. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την κινητή συσκευή τους, όταν ταξιδεύουν στην Ε.Ε. και να παραμένουν συνδεδεμένοι με τη χώρα τους, χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 
Η κατάργηση των τελών περιαγωγής αφορά μόνο στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.
Από τις 15/6 εφαρμόζεται αυτόματα, με υποχρεωτική αναθεώρηση των προνοιών υφιστάμενων συμβολαίων, το Roam-Like-At-Home (RLAH), το οποίο προβλέπει εγχώριες χρεώσεις κατά την περιοδική χρήση της υπηρεσίας διεθνούς περιαγωγής εντός των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών Νορβηγία, Ισλανδία, Λίχτενσταϊν. Δηλαδή, εφαρμόζονται οι εγχώριες τιμές (ή μηχανισμός χρήσης στην περίπτωση πακέτων) υπό τους ίδιους όρους ωσάν οι εν λόγω υπηρεσίες να καταναλώνονταν εγχώρια εφόσον η χρήση (φωνή, SMS, MMS, δεδομένα) περιορίζεται σε επίπεδα που καθορίζονται από τον τύπο του συμβολαίου του καταναλωτή.
Όλοι οι Καταναλωτές που έχουν ως μόνιμο τόπο διαμονής τους ή έχουν σταθερούς δεσμούς με την Κύπρο (δηλαδή συχνή και ουσιαστική παρουσία) είναι δικαιούχοι των υπηρεσιών RLAH.
Για την αποφυγή ανεπιθύμητων χρεώσεων συστήνεται στους καταναλωτές η αλλαγή των ρυθμίσεων των κινητών συσκευών τους, ώστε να μη γίνεται αυτόματη σύνδεση με τα δίκτυα χωρών που δεν είναι κράτη μέλη της Ένωσης και, ως εκ τούτου, δεν υπάγονται στους νέους κανόνες για την κατάργηση της περιαγωγής.  Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σχόλια