15 χρόνια κάθειρξη σε νοσηλευτή που νάρκωσε και ασέλγησε σε ασθενή στο νοσοκομείο

Ελλάδα. Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας, νοσηλευτής, ο οποίος κατηγορείτο ότι νάρκωσε και ασέλγησε εις βάρος νεαρής ασθενούς που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.
Ο 48χρονος κατηγορούμενος, πατέρας δύο παιδιών, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού, σωματική βλάβη, έκθεση σε κίνδυνο, υπεξαίρεση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι επέστρεψε στις φυλακές.
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον περσινό Ιανουάριο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νοσηλευτής μπήκε στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν η 22χρονη, ζητώντας από τους συνοδούς των παρευρισκόμενων ασθενών να περάσουν έξω, προκειμένου, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, να χορηγήσει παυσίπονο στην παθούσα, έπειτα από επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ίδιος τράβηξε την κουρτίνα απομονώνοντας το κρεβάτι της κοπέλας και αφού της χορήγησε ενδοφλέβιο υπνωτικό, την έφερε σε κατάσταση καταστολής. Με το θύμα ανήμπορο πλέον να αντιδράσει, κατηγορείτο ότι ανέβηκε στο κρεβάτι και προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. Νοσηλευόμενη σε διπλανό κρεβάτι φαίνεται να αντιλήφθηκε το περιστατικό κι έβαλε τις φωνές. Στο σημείο ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί που συνέλαβαν τον νοσηλευτή. Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές, που τον έκριναν ένοχο. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων