Αναβλήθηκε για τις 18 Ιουλίου η αγόρευση για μετριασμό της ποινής της Έφης Ηροδότου

Για τις 18 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, αναβλήθηκε η αγόρευση του δικηγόρου της Έφης Ηροδότου για μετριασμό της ποινής της, η οποία ήταν ορισμένη για τις 6 Ιουλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
Την αναβολή ζήτησε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα σε σχέση με τις εκθέσεις που ετοίμασαν το Γραφείο Ευημερίας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Τμήματος Φυλακών.
Υπενθυμίζεται ότι η Έφη Ηροδότου κρίθηκε στις 26 Ιουνίου 2017 ένοχη και για τις δύο κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου στις 27 Δεκεμβρίου 2007 στη Λεμεσό.
Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο κατέθεσαν οκτώ μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη κλήθηκε σε απολογία και επέλεξε να προβεί σε ανώμοτη δήλωση. Επίσης κατέθεσαν και δύο μάρτυρες υπεράσπισης. Το δικαστήριο,  αποδέχθηκε την μαρτυρία των οκτώ μαρτύρων κατηγορίας και απέρριψε τις δύο μαρτυρίες υπεράσπισης . Η υπόθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς η κατηγορούμενη καταζητείτο επί 10 χρόνια περίπου και συνελήφθη πρόσφατα στην Αθήνα. (πληροφορίες: ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση