Ποινές φυλάκισης σε πατέρα και γιο για βιασμούς ανήλικων συγγενικών τους προσώπων

Σε 18 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό, 65χρονος και σε 8 χρόνια ο 39χρονος γιος του, οι οποίοι το 2015 είχαν συλληφθεί μαζί με την μητέρα και τον μικρότερο γιο της οικογένειας για βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις σε ανήλικα συγγενικά τους πρόσωπα.
Το Κακουργιοδικείο είχε κρίνει ένοχους τους δυο, σε προηγούμενη διαδικασία, για μεγάλο αριθμό κατηγοριών, σε σχέση με αδικήματα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λεμεσού μεταξύ των ετών 1992 και 2009.
Οι περισσότερες κατηγορίες αφορούσαν άσεμνες επιθέσεις εναντίον ανήλικων συγγενικών τους προσώπων, ενώ και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι ότι σε μια περίπτωση βίασαν, ο καθένας ξεχωριστά, κορίτσι ηλικίας κάτω των 13 ετών. Ακόμη, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος ότι ασέλγησε και είχε δια βίας συνουσία με δυο νεαρούς ενήλικες άνδρες.
Η σύζυγος του 65χρονου, που είχε επίσης συλληφθεί τότε, είχε αθωωθεί στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και που αφορούσαν την παράλειψη να πράξει κάτι έτσι ώστε να αποτρέψει τη διάπραξη των αδικημάτων από το σύζυγο και τον μεγάλο της γιο.
Ο νεαρότερος γιος της οικογένειας, είχε από την αρχή παραδεχθεί ενοχή σε τέσσερις κατηγορίες για άσεμνες επιθέσεις εναντίον τριών ξαδέλφων του, την περίοδο 1995-1999 και αφέθηκε ελεύθερος το 2015, υπογράφοντας εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ και με την υποχρέωση να τηρεί για δυο έτη τους Νόμους και Κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το δικαστήριο είχε τότε λάβει σοβαρά υπόψη τη μεταμέλεια του, το γεγονός της άμεσης παραδοχής του, της κράτησης του για τρεις και πλέον μήνες, το ότι κατά τη διάπραξη των σοβαρότερων αδικημάτων ήταν μόλις 15 ετών, αλλά και το λευκό ποινικό του μητρώο.
Η διαδικασία, όπως και οι προηγούμενες, έγινε κεκλεισμένων των θυρών και οι δυο άνδρες οδηγήθηκαν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους. (πηγή:dialogos.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση