Φυλάκιση 6 μηνών σε 88χρονη Γερμανίδα που αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο, για πέμπτη φορά, μια 88χρονη Γερμανίδα, υποστηρικτής των Ναζί, που αρνείται να παραδεχθεί ότι υπήρχαν θάλαμοι αερίων και ότι έλαβε χώρα το ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου.
Η Ούρσουλα Χάβερμπεκ έχει αρνηθεί πολλές φορές τη μαζική δολοφονία εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί, γεγονός που αποτελεί υποκίνηση φυλετικού μίσους, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο. Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης τον περασμένο Ιανουάριο, η Χάβερμπεκ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της, λέγοντας πως δεν ήταν «αλήθεια» ότι υπήρχαν θάλαμοι αερίων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς. Αμφισβήτησε επίσης το γεγονός πως σκοτώθηκαν 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνία.
Γνωστή με το όνομα «γιαγιά Ναζί» από το γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η Χάβερμπεκ είναι εξτρεμίστρια, ενώ κάποτε υπήρξε πρόεδρος ενός ακροδεξιού εκπαιδευτικού κέντρου που έκλεισε το 2008 με την κατηγορία της εξάπλωσης της ναζιστικής προπαγάνδας.
Είχε επίσης εμφανιστεί στην τηλεόραση όπου και δήλωσε πως «το Ολοκαύτωμα είναι το μεγαλύτερο και ψέμα στην ιστορία». Σημειώνεται ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Γερμανία και επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 μήνες μέχρι και 5 χρόνια. 


Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου