Στο δικαστήριο υπόθεση αλλαγής φύλου και ονόματος στην αστυνομική ταυτότητα

Ελλάδα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκβαση της υπόθεσης αλλαγής ταυτότητας που εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης.  Πρόκειται για την υπόθεση μιας 30χρονης κατοίκου Μυτιλήνης, που ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της και βάφτισής της.
Συγκεκριμένα, η αιτούσα ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ» καθώς και το αναγραφέν κύριο όνομά της, να διορθωθεί και αντί του «Ευάγγελος» να αναγραφεί το νέο ορθό «Ανδρομέδα», το οποίο επέλεξε ως κύριο όνομα.  
 Όπως υποστηρίζει η 30χρονη , σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν επιθυμεί να προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου, παρά μόνο σε αλλαγή της ταυτότητας της, κάτι που είναι σημαντικό για την καθημερινότητά της, αφού η ταυτότητά της δεν συνάδει με τη φυσική της παρουσία, κι έτσι αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας.  
Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση, αναμένεται να εκδοθεί σε τέσσερις περίπου μήνες. Σημειώνεται, ότι η υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη αντίστοιχη που θα εξεταστεί στα ελληνικά δικαστήρια τα τελευταία 10 χρόνια. 

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων