Εν ψυχρώ δολοφονία δικηγόρου στην Ελλάδα μέσα στο γραφείο του

Ένοπλοι εισέβαλαν περίπου στις 19:10 της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας, και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Στο γραφείο βρισκόταν και συνεργάτης του θύματος. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν δύο, είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν στο κτίριο και πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές τον άτυχο άνδρα, στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραύματα στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα. Οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, καθώς ο μάρτυρας βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.
Οι αστυνομικοί λαμβάνουν κατάθεση τόσο από τον συνεργάτη του όσο και από έναν  συνάδελφο του στο ακριβώς διπλανό γραφείο που άκουσε φωνές.
Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίοι μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή αν είχε δεχτεί απειλές. 
Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ήταν γνωστός ποινικολόγος, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο του περιστατικού, ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού του επιτελείου. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. (πηγή: legalnews24.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών