Το Δικαίωμα της Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη

Η Μονάδα Νομικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Κύπρου, Παραρτήματος Πανεπιστημίου Λευκωσίας (European Law Students’ Association, ELSA UNIC) διοργανώνουν στις 29 Νοεμβρίου και ώρα 5:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο UNESCO, συνέδριο στα πλαίσια εορτασμού της «ELSA DAY» 2017, με θέμα «Το Δικαίωμα της Πρόσβασης στη Δικαιοσύνη» (“Access to Justice, Beyond Borders”). 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εμπειρογνώμονες θα αναλύσουν τα ζητήματα που προκύπτουν από το μείζον θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν αναλύσεις στους τομείς του δικαιώματος της πρόσβασης στη δικαιοσύνη ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος, υποχρεωτική διαμεσολάβηση και δικαίωμα πρόσβασης στη δικαιοσύνη, εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και η πρόσβαση των ασυνόδευτων ανηλίκων στην δικαιοσύνη.
Το «ELSA DAY» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εμπίπτει στις δράσεις του δικτύου ELSA, το οποίο έχει αναπτύξει ένα μοναδικό φόρουμ για την συζήτηση διεθνών και ευρωπαϊκών προτύπων προστασίας και εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 200 εκδηλώσεις («ELSA DAY») με το ίδιο επίκαιρο θέμα σε όλη την Ευρώπη. Το φετινό συνέδριο υποστηρίζουν οι οργανισμοί “Hope for Children” CRC Policy Center, International Law Association (ILA Cypriot Branch), και ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Cyprus Red Cross). 

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων