Κατηγορούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο δικαστήριο πίνοντας δηλητήριο (video)

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 72χρονου κατηγορούμενου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Σλόμπονταν Πράλγιακ που ήπιε δηλητήριο την ώρα της δίκης του. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης έφεσης για υπόθεση που αφορά εγκλήματα πολέμου, ο Πράλγιακ μόλις άκουσε την ετυμηγορία ήπιε δηλητήριο και η δίκη διακόπηκε. Τελικά όπως μετέδωσε το Associated Press, ο 72χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, λίγο πριν πιει το δηλητήριο, φώναξε: «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας. Αρνούμαι την ετυμηγορία σας» που επιβεβαίωνε την καταδίκη του σε κάθειρξη 20 ετών. Η δίκη διακόπηκε και ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του «πήρε δηλητήριο».
Στο εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία δικάζονταν έξι πρώην υψηλόβαθμοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Κροατών της Βοσνίας που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο ανάμεσα σε Κροάτες και Μουσουλμάνους (1993-1994) που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995). Είναι η τελευταία ετυμηγορία του δικαστηρίου, που ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1993, και αναμένεται να σταματήσει τη λειτουργία του όταν λήξει η εντολή του στα τέλη του έτους. Δείτε το βίντεο τη στιγμή που ο Πράλγιακ πίνει το δηλητήριο εδώ

Σχόλια