Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Χατζηγιάννης για τα εμβάσματα 5,3 εκ. ευρώ στην Κύπρο

Ελλάδα. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση των εμβασμάτων ύψους 5,3 εκατ. ευρώ τη διετία 2010-2011. Οι εφέτες με το υπ΄αριθμόν 2325/2017 βούλευμα, που εξέδωσαν μία ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τραγουδιστή ενώπιον τους τον απαλλάσσουν από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και αποφασίζουν  να μην παραπεμφθεί σε δίκη.
Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν περίπου χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Υπενθυμίζεται ότι παρότι οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (2010-2011) ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.
Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.
Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, πρόταση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Εφετών. (newsbomb.gr)

Σχόλια