Δικαστήριο διέταξε ψυχιατρική εξέταση νεκρού

Δικαστήριο στη νότια Πορτογαλία που εξέταζε υπόθεση κληρονομιάς ζήτησε επισήμως από νοσοκομείο να προβεί στην ψυχιατρική αξιολόγηση άνδρα ο οποίος είχε πεθάνει εδώ και δύο χρόνια.
«Στα μέσα Ιανουαρίου, όταν είδα την εντολή για την πραγματογνωμοσύνη, σκέφθηκα ότι ήταν εντελώς γελοίο. Στα 25 χρόνια της καριέρας μου δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», σχολίασε η Ανα Μάτος Πίρες, διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης Μπέζα.
Καθώς υπάρχουν μόνο τρία ινστιτούτα ειδικευμένα σε τέτοιου είδους εξετάσεις, οι πορτογάλοι δικαστές συχνά στρέφονται στις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στοιχίζει 400 ευρώ.
Όταν είδε την εντολή, η διευθύντρια απάντησε απλώς ότι ήταν αδύνατον να την εκτελέσει.
«Θα μπορούσα να γίνω κυνική, να πάω στον τάφο του άνδρα αυτού, να θέσω μερικές ερωτήσεις και να στείλω μετά την έκθεσή μου, αλλά θέλησα να απαλλάξω το υπουργείο Δικαιοσύνης απ’ αυτό το έξοδο», είπε, γελώντας η ψυχίατρος. (tanea.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 400 ευρώ για το γάβγισμα σκύλου που ενοχλούσε τους γείτονες

Τροποποιήσεις στον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο - Τί αλλάζει στο αδίκημα της επίθεσης

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης

Δικαίωση δικαστή από το ΕΔΑΔ: Προστασία απέναντι στις αυθαίρετες εσωτερικές μεταθέσεις

Ετήσια διάλεξη εις μνήμην του Λέκτορος Χρήστου Τσαϊτουρίδη από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου