Υπόθεση ασύλου Τούρκου στρατιωτικού: Αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για την προσωρινή αναστολή της απόφασης παροχής ασύλου

Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της απόφασης επί του αιτήματος της Ελληνικής Κυβέρνησης για χορήγηση προσωρινής διαταγής που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του ελικόπτερου, με το οποίο διέφυγαν τόσο αυτός όσο και επτά ακόμα συμπατριώτες του στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσδιοριστεί και η συζήτηση επι του αιτήματος αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου.
Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Διοικητικό Εφετείο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δυο πλευρές.
Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ η πλευρά του Τούρκου από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί παραστάτες του Υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους «δημοσίου συμφέροντος» και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Από την πλευρά του Τούρκου, επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επίσης τονίσθηκε ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και απειλή της ίδιας τους της ζωής από αλλά κράτη. Ο Τούρκος λοχαγός δεν εμφανίστηκε στη διαδικασία ενώ όπως έγινε γνωστό η συζήτηση επί της κύριας προσφυγής του Δημοσίου προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου 2018. (newsbomb.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024