Έκρηξη και φωτιά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας- Για πότε αναβλήθηκαν όλες οι υποθέσεις

Πυρκαγιά ύστερα από ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Η  φωτιά ξέσπασε γύρω 2 και 30 τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου στο κτήριο που εξετάζονται οι ποινικές υποθέσεις, στον 1ο όροφο, στην αίθουσα των τεκμηρίων.  Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για κατάσβεση της φωτιάς η οποία επεκτάθηκε σε διπλανή αίθουσα καθώς και σε αίθουσα του δεύτερου ορόφου.  Από την φωτιά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Στο σημείο μετέβησαν επίσης ο βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κτήριο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, συνεδριάζει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, που εξετάζει σοβαρές ποινικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα από την έκρηξη και την φωτιά  να εκφράζονται φόβοι ότι έχουν καταστραφεί τεκμήρια σοβαρών υποθέσεων.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δήλωσε ότι το μεσημέρι θα συνέλθει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για εξέταση της κατάστασης.
Τέλος σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, όλες οι αστικές υποθέσεις ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αναβάλλονται για την επόμενη Δευτέρα 5/03/2018, ενώ οι ποινικές υποθέσεις αναβλήθηκαν για την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. (πληροφορίες/photo από ΚΥΠΕ)

Σχόλια