Θανατοποινίτης φώναξε "δολοφόνοι!" λίγο πριν εκτελεστεί για τη δολοφονία και το βιασμό φοιτήτριας

Λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση της θανατικής ποινής που του επιβλήθηκε, ο 47χρονος Ερικ Σκοτ Μπραντς φώναξε «δολοφόνοι!» τρεις φορές. Ο θανατοποινίτης Μπραντς εκτελέστηκε πριν λίγες ημέρες στις φυλακές της Φλόριντα των ΗΠΑ για το βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης Σούζαν Μόρις, φοιτήτριας στο πανεπιστήμιο της δυτικής Φλόριντα το 1993.  
Στη δίκη που ακολούθησε δεν εμφάνισε την παραμικρή μεταμέλεια. Το δικαστήριο, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Έρικ Σκοτ Μπραντς και τον καταδίκασε με την βαρύτερη ποινή που προβλέπεται στη νομοθεσία της Φλόριντα, σε θάνατο.  
Καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών, το 1994 και πέρασε 24 χρόνια στην πτέρυγα των μελλοθανάτων. Πριν την εκτέλεσή του, είπε στους φρουρούς ότι ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ θα πρέπει να είναι αυτός που θα εκτελέσει την ποινή.  
«Ξέρω ότι είστε καλοί άνθρωποι και αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κάνετε» είπε ο Μπραντς στους φρουρούς που τον οδήγησαν στην θανατική ποινή, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.  
Στην τελευταία του έφεση, ο Μπραντς ισχυρίστηκε ότι η απόφαση 10 προς 2 των ενόρκων να τον καταδικάσουν σε θάνατο δεν συμβάδιζε με τους νέους νόμους που απαιτούν από τους ενόρκους να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση για τους κρατούμενους που αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή.  
Το παλαιό πλειοψηφικό σύστημα σωφρονιστικής τιμωρίας της Φλόριντα κρίθηκε αντισυνταγματικό το 2016, αλλά οι περιπτώσεις πριν από το 2002, όπως του Μπραντς, δεν υπάχθηκαν στο νέο νόμο.  
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε στις 19:05 (τοπική ώρα). Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν παρουσίασε μεταμέλεια, δεν λύγισε και δεν απολογήθηκε, ενώ ακριβώς τη στιγμή της εκτέλεσης ούρλιαξε «δολοφόνοι» τρεις φορές.  
Το άψυχο κορμί της 21χρονης φοιτήτριας Σούζαν Μόρις, είχε εντοπιστεί γυμνό, σε έναν πρόχειρο τάφο, δίπλα σε ένα φυσικό μονοπάτι.  «Τη χτύπησε βάναυσα, τη βασάνισε, τη βίασε και ακολούθως τη στραγγάλισε. Είχε παντού χτυπήματα και τα μάτια της ήταν κλειστά και πρησμένα από την πίεση που δέχτηκε», δήλωσε ο δικαστής που έκρινε την υπόθεση του 47χρονου βιαστή και δολοφόνου.  
Το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει επίσης για σεξουαλική επίθεση σε ένα 14χρονο κορίτσι στην Ιντιάνα και για μία ακόμη σεξουαλική υπόθεση στη Φλόριντα, την οποία είχε διαπράξει 10 ημέρες πριν το βιασμό και την άγρια δολοφονία της 21χρονης Σούζαν Μόρις. (lifo.gr) 

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων