Δικηγόρος τιμωρήθηκε με πρόστιμο για ρατσιστικά και σεξιστικά emails που έστελνε σε συνάδελφό του

Mε πρόστιμο 5.000 αγγλικές λίρες τιμωρήθηκε ένας δικηγόρος που έστειλε μια σειρά από προσβλητικά emails σε συνάδελφό του. Συγκεκριμένα ο Robert Michael Ashurst παραδέχτηκε ότι έστειλε μηνύματα που θεωρούνται σεξιστικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά. Ο εν λόγω δικηγόρος ξεκίνησε να εργάζεται ως solicitor στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο το 2014 και ανέπτυξε φιλία με ένα συγκεκριμένο συνάδελφό του. Ωστόσο ο τελευταίος ένιωσε πολύ άβολα με το στυλ των μηνυμάτων που του έστελνε ο Ashurst μέσω του εσωτερικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Οργανισμού και από τον Ιανουάριο το 2016 ξεκίνησε να τα αποθηκεύει.
Οι δικηγόροι του SRA (Ρυθμιστική Αρχή των Δικηγόρων της Αγγλίας) αρνήθηκαν να εκφωνήσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων κατά την ακρόαση της υπόθεσης, ωστόσο ανέφεραν ότι πρόκειται για προσβλητικά μηνύματα, με ρατσιστικό, σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο. Το SRA δήλωσε ότι  η εμπιστοσύνη του κοινού στο δικηγορικό επάγγελμα κλονίστηκε σημαντικά εξαιτίας των μηνυμάτων αυτών που απέστειλε ο δικηγόρος  στο συνάδελφό του. Ανέφερε επίσης ότι πέρα από το προσβλητικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, τα μηνύματα στέλνονταν επανειλημμένα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Τον Απρίλιο τα μηνύματα έγιναν ακόμη πιο ενοχλητικά όσον αφορά στο περιεχόμενό τους και περιείχαν «ανησυχητικούς ισχυρισμούς» αναφορικά με τη συμπεριφορά του συναδέλφου του εκτός χώρου εργασίας και ειδικότερα σε σχέση με τις γυναίκες. Επίσης άλλα μηνύματα που απέστειλε ο Ashurst χαρακτηρίστηκαν από το Πειθαρχικό Δικαστήριο ως «εχθρικά».
Ο 34χρονος δικηγόρος, ο οποίος έκτοτε δουλεύει σε νέο εργοδότη ως paralegal, παραδέχτηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του και ότι δεν έπρεπε να είχε στείλει τα emails.
O Ashurst ζήτησε κατά την ακρόαση μετριασμό της ποινής του επικαλούμενος θέμα υγείας το οποίο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνεδρίασης του πειθαρχικού δικαστηρίου. Aρχικά το SRA είχε ζητήσει η όλη διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι ωστόσο που το Δικαστήριο απέρριψε. Τελικά ο δικηγόρος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 λίρες από τις οποίες θα πληρώσει 4.000, ενώ θα πρέπει επίσης να δίνει τακτικά ιατρική αναφορά στο SRA για τα επόμενα τρία χρόνια. (cylegalnews.com/lawgazette.co.uk)
Συνεχής νομική & δικαστική ενημέρωση με ένα like στη σελίδα μας στο Facebook εδώ 

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων