Ξεκίνησε η δίκη του εφευρέτη για τη δολοφονία 30χρονης δημοσιογράφου


Ξεκίνησε η δίκη του Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ.. Ο κατηγορούμενος κατά την ακροαματική διαδικασία αρνήθηκε πως ήταν αυτός που σκότωσε τη δημοσιογράφο και απέδωσε το θάνατό της σε δηλητηρίαση, δίνοντας έτσι ακόμη μία εκδοχή των όσων εκτυλίχθηκαν στο υποβρύχιό του στις 10 Αυγούστου του 2017.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, την ώρα του περιστατικού ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα και δεν μπορούσε να ανοίξει την καταπακτή για να βοηθήσει τη Βαλ, η οποία τελικώς έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα.
Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τις συνεχείς αλλαγές των καταθέσεών του, απάντησε πως επιχειρούσε να προστατεύει την οικογένεια του θύματος από την αποκάλυψη του τι πραγματικά συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, καθώς, όπως είπε, «οι λεπτομέρειες ήταν φρικιαστικές».
Όσον αφορά τα όσα ακολούθησαν τον θάνατο της Βαλ, μετά τη δηλητηρίαση – που ο ίδιος διατείνεται ότι ευθύνεται για το τραγικό τέλος της – αποκάλυψε πως ξάπλωσε δίπλα στη σορό της πριν τελικώς την τεμαχίσει. Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο τεμαχισμός ήταν μέρος μίας τελετουργίας ταφής στη θάλασσα, καθώς έπρεπε να τη θάψει γιατί δεν μπορούσε να την κουβαλήσει έξω από το υποβρύχιο αφού ήταν βαριά.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της δίκης παρουσιάστηκε και μία ψυχιατρική έκθεση για τον εφευρέτη, η οποία τον παρουσιάζει ως ένα ιδιοφυή άνθρωπο, που όμως διακατέχεται από «ψυχοπαθολογικές τάσεις που δεν έχει κανένα αίσθημα ενοχής».
Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και τα τελευταία μηνύματα που είχε στείλει η άτυχη δημοσιογράφος στον σύντροφό της Όλε Στομπε Νίλσεν. «Είμαι ακόμα ζωντανή παρεμπιπτόντως. Αλλά πάμε κάτω τώρα. Σε αγαπώ», έγραψε η νεαρή λίγο πριν τον ενημερώσει πως ο Μάντσεν της έφερε «καφέ και μπισκότα».
Αυτό ήταν και το τελευταίο μήνυμα που απέστειλε η δημοσιογράφος, με αποτέλεσμα ο φίλος της να απευθυνθεί στις Αρχές, φοβούμενος πως κάτι κακό της συνέβη.
Το ότι το υποβρύχιο του Μάντσεν είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες είναι ακόμη ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον ίδιο, όπως και το ότι όταν τελικώς εντοπίστηκε έκανε λόγο για τεχνικά προβλήματα και δεν ανέφερε τίποτα για τη δημοσιογράφο.
Μετά τη σύλληψή του, εντοπίστηκε στη μύτη του εφευρέτη λίγο ξεραμένο αίμα, το οποίο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ανήκε στην άτυχη δημοσιογράφο.
Η θεωρία της εισαγγελίας είναι πως ο εκατομμυριούχος Δανός εφευρέτης σκότωσε τη Σουηδή δημοσιογράφο, που βρέθηκε στο υποβρύχιό του για να του πάρει συνέντευξη, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σαδιστικές φαντασιώσεις του. Την έδεσε, την χτύπησε και την στραγγάλισε, πριν την τεμαχίσει και την ρίξει στη θάλασσα. Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών στο ακέφαλο χωρίς πόδια και χέρια πτώμα της δημοσιογράφου βρέθηκαν 15 μαχαιριές. Ο ίδιος ωστόσο ενώ παραδέχεται ότι την τεμάχισε αρνείται ότι τη δολοφόνησε.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση που συνεχίζει να σοκάρει την κοινή γνώμη θα ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου 2018. (cnn.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου