Δικαστής κλειδώθηκε μέσα στο δικαστήριο και προσπαθώντας να σπάσει την πόρτα προκάλεσε ζημιές ύψους 3000 δολαρίων


Δικαστής κλειδώθηκε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και στην προσπάθειά της να ανοίξει την πόρτα προκάλεσε ζημιές ύψους 3.000 δολαρίων. Συγκεκριμένα η δικαστής Susie Norby από την περιφέρεια του Clackamas στο Όρεγκον των ΗΠΑ πήγε την Κυριακή στο δικαστήριο γύρω στις 9 μ.μ. για να προετοιμαστεί τις δίκες της Δευτέρας. Η Norby πήγε στο γραφείο της, άφησε το κλειδί και το κινητό της και στη συνέχεια πήγε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να πάρει ένα βιβλίο. Η πόρτα όμως έκλεισε πίσω της, κλειδώνοντας την μέσα. Κανείς δεν επρόκειτο να πάει στο δικαστήριο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί για να της ανοίξει και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανένα καθώς δεν είχε το κινητό της τηλέφωνο.
Όπως ανέφερε η δικαστής, χτύπησε ένα κουμπί συναγερμού στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά κανείς δεν ήρθε. Χρησιμοποίησε επίσης τον υπολογιστή που έχει στην έδρα και έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου "SOS" στην αστυνομία αλλά δεν έλαβε αμέσως απάντηση.
Καθώς δεν είχε άλλη επιλογή και αφού έμεινε κλειδωμένη για μία ώρα προσπάθησε με ένα ξύλινο πάγκο να σπάσει την πόρτα της αίθουσας. Αλλά με τα απανωτά δυνατά χτυπήματα το μάρμαρο στην κορυφή του εξωτερικού μέρους της πόρτας κατέρρευσε.
Οι επισκευές που περιλαμβάνουν την επανεγκατάσταση του μαρμάρου στο πλαίσιο πάνω από την πόρτα, θα πληρωθούν από το ταμείο της περιφέρειας του Όρεγκον.
«Αισθάνομαι βαθιά λυπημένη για το γεγονός ότι προκάλεσα βλάβες στο όμορφο και ιστορικό κτίριο μας», είπε η Norby. "Είναι ένα κτίριο που αγαπάω, σέβομαι και είμαι υπερήφανη και ευγνώμων που εργάζομαι εδώ", συμπλήρωσε η δικαστής. Η Norby πρότεινε να πληρώσει η ίδια για τη ζημιά που προκάλεσε, αλλά τελικά το κόστος θεωρήθηκε αμελητέο.
Παρά τα χτυπήματα η πόρτα τελικά δεν άνοιγε και η δικαστής εγκατέλειψε την προσπάθεια. Λίγη ώρα μετά κατέφθασε ένας δικαστικός υπάλληλος και ξεκλείδωσε την πόρτα ελευθερώνοντας την Νorby και διαπιστώνοντας τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η δικαστής. (oregonlive.com/cyleganews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων