Σε δίκη για ανθρωποκτονία ο πατέρας του βρέφους που πέθανε στην Πάφο. Για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης η μητέρα


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, παραπέμφθηκαν για τις 18.4.2018 οι γονείς του βρέφους, τριών μηνών, που είχαν συλληφθεί για το θάνατό του.
Ο 29χρονος πατέρας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά παράβαση του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με το άρθρο 210 του ποινικού κώδικα Κεφ. 154.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας του βρέφους την 17η Φεβρουαρίου του 2018 στην κατοικία του που βρίσκεται στην Τίμη της Επαρχίας Πάφου με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο του γιου του,  με ημερομηνία γέννησης την 24η Νοεμβρίου του 2017. Επίσης την 17η Φεβρουαρίου του 2018 στην κατοικία του λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επέφερε τον θάνατο του γιού του.
Η 29χρονη μητέρα του βρέφους αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα. Η μητέρα του βρέφους σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την 17η Φεβρουαρίου στην κατοικία της λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια χωρίς πρόθεση, επέφερε το θάνατο του γιου της.
Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως ο πατέρας τεθεί υπό κράτηση λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος αφού η κατηγορία της ανθρωποκτονίας επισύρει δια βίου ποινή  φυλάκισης. Αναφορικά με την μητέρα, η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως αυτή αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ζεύγους, ανέφεραν στο δικαστήριο πως δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθούν επί του παρόντος και ως εκ τούτου απηύθυναν έκκληση στο δικαστήριο να τοποθετηθούν σε επόμενη δικάσιμο για την κράτηση ή μη του πελάτη τους και πατέρα του τρίμηνου βρέφους, ώστε να τους δοθεί ευκαιρία να μελετήσουν διεξοδικά το μαρτυρικό υλικό.
Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όρισε τη Δευτέρα 12η Μαρτίου του 2018 στις 09:30 ως την ημερομηνία που θα εξεταστεί η κράτηση ή όχι του πατέρα του βρέφους μέχρι την ημερομηνία παραπομπής του στο Δικαστήριο.
Επίσης διέταξε όπως και η μητέρα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όπως υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 70 χιλ. ευρώ, να εμφανίζεται στον αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη μεταξύ των ωρών 19:00 με 21:00 , όπως παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και το όνομα της τοποθετηθεί στο stop list.
Επίσης διέταξε όπως και οι δύο γονείς παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου τη Δευτέρα  όπου θα γίνει η αντεξέταση της κράτησης του πατέρα του βρέφους. (πηγή:ΚΥΠΕ)

Σχόλια