Δικαστής έδωσε άδεια σε παιδόφιλο να πάει πρώτα διακοπές και μετά θα του ορίσει την ποινή φυλάκισης


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η απόφαση δικαστή να επιτρέψει σε 24χρονο που ομολόγησε ότι προσπάθησε να παρασύρει σεξουαλικά ένα ανήλικο να πάει τις προγραμματισμένες του διακοπές με την οικογένειά του και κατόπιν να του ανακοινώσει την ποινή του για το αδίκημα της παιδοφιλίας.
Ο 24χρονος Kristopher Cook, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 ετών, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του να του επιτραπεί να πάει διακοπές με την οικογένειά του σε θέρετρο της Αγγλίας, όπως είχε προγραμματίσει και κατόπιν να του απαγγελθεί η ποινή. Προς αιφνιδιασμό όλων, η δικαστής του Δικαστηρίου του Newcastle, Amanda Rippon, δέχτηκε το αίτημα λέγοντας στον 24χρονο ότι είναι ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους να πάει διακοπές με την οικογένειά του, ωστόσο όταν επιστρέψει μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης. Ανέφερε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από «από εκπαιδευτικές και συναισθηματικές διαταραχές» και κάτι τέτοιο θα του έκανε καλό.
Η απόφαση εξόργισε οργανώσεις και πολίτες. Χαρακτηριστική εδώ είναι η αντίδραση της ομάδας Dark Justice που δήλωσε: «Τι είδους μηνύματα στέλνει αυτό στα θύματα; Του είπαν να πάει και να διασκεδάσει, την ίδια ώρα που κάθε θύμα παιδόφιλου βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται». Επίσης η ίδια ομάδα ανέφερε πώς δεν έχει σημασία που είχε κλείσει πριν το δικαστήριο τις διακοπές και πως το γεγονός ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα θα έπρεπε να θεωρηθεί πιο σημαντικό. (dailymail.com.uk)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών