Πρωτοφανής απόφαση: Άνδρας θα πρέπει να ενημερώνει την Αστυνομία όταν κάνει σεξ πάνω από 3 φορές με την ίδια γυναίκα


Μια ακόμα πρωτότυπη και καινοτόμο ποινή επέβαλε δικαστήριο στην Αγγλία. Η υπόθεση αφορά σε ένα άνδρα από το Λονδίνο, ο οποίος κακοποιούσε συστηματικά την σύντροφό του την οποία ζήλευε παθολογικά, καθώς πίστευε ότι συνεχώς τον απατούσε. Η εμμονή του Ντιν Πέρσελ τον οδήγησε μέχρι και να απειλήσει την άτυχη κοπέλα πως θα την μαχαιρώσει «αν ξανακάνει σεξ με άλλον άνδρα». Οι εκκλήσεις της γυναίκας έπεφταν στο κενό ενώ τα χτυπήματα ήταν καθημερινά.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, ο Πέρσελ σε ένα από τα ξεσπάσματά του πήρε ένα μαχαίρι, απείλησε την κοπέλα ότι θα την σκοτώσει και ότι μετά θα αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια την χτύπησε, της ξερίζωσε μία τούφα από τα μαλλιά της ενώ της δάγκωσε και το αυτί. Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και μπήκε σε κακή κατάσταση σε παρακείμενο μαγαζί όπου ζήτησε βοήθεια.
Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τον δράστη και την επόμενη μέρα καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή. Ωστόσο ο δικαστής θεώρησε ότι η ποινή φυλάκισης δεν ήταν αρκετή.
Προκειμένου λοιπόν να εμποδίσει τον άνδρα να ξανακάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον και σε άλλες γυναίκες μετά την αποφυλάκισή του, ο δικαστής του Wood Green Crown Court διέταξε ότι ο Πέρσελ θα πρέπει για τα επόμενα επτά χρόνια να ενημερώνει εντός τριών ημερών το οικείο αστυνομικό τμήμα όταν κάνει σεξ πάνω από τρεις φορές με μια γυναίκα, ενώ θα πρέπει να αφήνει και τα πλήρη στοιχεία της ώστε να μπορούν οι Αρχές να επικοινωνήσουν μαζί της και να επιβεβαιώσουν ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της. (newsbeast.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων