Πρόστιμο 10.000 ευρώ στο ΡΙΚ για παραπλανητική προσφορά κρουαζιέρας


Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους €10.000 στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής στον τρόπο προώθησης κρουαζιέρας που διοργάνωσε για τους ακροατές του τρίτου προγράμματος του ΡΙΚ.
Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ερεύνησε την εμπορική πρακτική κατά την οποία το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου διαφήμιζε τη διοργάνωση κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιείτο από τις 28/08/2017 μέχρι την 01/09/2017, με τη χρήση της φράσης «ειδικές, πολύ χαμηλές τιμές για τους ακροατές του ΡΙΚ».
Από την έρευνα της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο ισχυρισμός «ειδικές, πολύ χαμηλές τιμές για τους ακροατές του ΡΙΚ» δεν τεκμηριωνόταν και ως εκ τούτου κρίθηκε ανακριβής και κατ’ επέκταση παραπλανητικός αφού εξαπατούσε ή υπήρχε ενδεχόμενο να εξαπατήσει τον μέσο καταναλωτή ως προς την ύπαρξη ειδικής πλεονεκτικής τιμής, οδηγώντας τον ή με ενδεχόμενο να τον οδηγήσει να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία διαφορετικά δεν θα ελάμβανε.
Μετά από εξέταση της υπόθεσης, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου διοικητικό πρόστιμο ύψους €10.000.
Η απόφαση παρατίθεται αυτούσια εδώ.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων