Στις 5 Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του ΕΔΑΔ επί προσφυγής κατά της Κύπρου για χρήση αστυνομικής βίας


Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί προσφυγής που έχει ασκηθεί κατά της Κύπρου. Πρόκειται για την υπόθεση Khani Kabbara v. Cyprus (αρ. αίτησης 24459/12) και προσφεύγων είναι ο Ηani Abdul Khani Kabbara, Καναδός υπήκοος, 34 ετών, κάτοικος Καναδά. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο Kabbara, είχε συλληφθεί από την αστυνομία στις 27 Φεβρουαρίου 2011 έξω από μια τράπεζα στη Λεμεσό,  ως ύποπτος μεταξύ άλλων ότι είχε αποσπάσει χρήματα με πλαστή πιστωτική κάρτα και είχε οδηγηθεί αμέσως στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα Λεμεσού. Την ίδια ημέρα εξετάστηκε από γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και διαπιστώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.
Ο Kabbara επικαλούμενος το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ (απαγόρευση βασανιστηρίων και απάνθρωπης μεταχείρισης) ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα σωματικής κακοποίησης από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα και δεν υπήρξε αποτελεσματική έρευνα από τις εθνικές Αρχές σχετικά με το παράπονό του. (cylegalnews.com/EΔΔΑ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης