Ποινή φυλάκισης από το Επαρχιακό Αμμοχώστου για το "αέριο γέλιου"


Ποινή φυλάκισης για κατοχή με σκοπό την προμήθεια «αερίου γέλιου» επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα το Δικαστήριο επέβαλε για πρώτη φορά ποινή φυλάκισης για υπόθεση που αφορά κατοχή με στόχο την προμήθεια ‘αερίου γέλιου’ (laughing gas) και τιμώρησε με 20ήμερη φυλάκιση άνδρα από τη Βουλγαρία.
Μέχρι στιγμής οι ποινές για αδικήματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο αδίκημα περιορίζονταν σε χρηματικά πρόστιμα.
Το δικαστήριο στην απόφασή του έλαβε υπόψη του έκθεση των φαρμακευτικών υπηρεσιών, στην οποία επισημαίνονταν οι κίνδυνοι της χρήσης αυτής της ουσίας.
Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι οι κίνδυνοι για την υγεία ενός ατόμου που κάνει χρήση, είναι τεράστιοι και δύναται να προκαλέσουν ακόμα και παράλυση.
Το laughing gas, όπως αναφέρεται διεθνώς, είναι αναισθητικό το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για μικροεπεμβάσεις. Ωστόσο όπως σημειώσαμε η συχνή χρήση του και η μεγάλη δοσολογία, μπορεί να αποβεί μοιραία.
Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο ενώ παραδέχθηκε ενοχή. (πηγή:tothemaonline.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων