Ποινή φυλάκισης 6 ετών σε εργολάβο για απόσπαση ποσού 571.000 ευρώ από πελάτισσά του


Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στην Πάφο στον 56χρονο εργολάβο από τη Λευκωσία για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, κλοπής επιταγών και  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Πρόκειται για την υπόθεση της εξαπάτησης πελάτισσας του, της οποίας απέσπασε πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ δήθεν για να εντάξει ακίνητο της στον κατάλογο των διατηρητέων κτιρίων.
Το Δικαστήριο στην ανακοίνωση της ποινής του 56χρονου ανέφερε πως λαμβάνει υπόψη τον χρόνο που αυτός παρέμεινε υπό κράτηση από τις 3 Μαΐου 2018, το ότι  οι ποινές συντρέχουν, την παραδοχή του, την μεταμέλεια του, το λευκό ποινικό μητρώο και ότι μετά την έκτιση της ποινής του επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή του. 
Ο 56χρονος εργολάβος παραδέχθηκε την ενοχή του, ανέφερε δε ότι είχε και δύο συνεργούς, χωρίς όμως να τους κατονομάσει. Με τα πρόσωπα αυτά, κατάφεραν να αποσπάσουν από γυναίκα στην Πάφο ποσό περίπου 571.000 ευρώ για ένταξη υποστατικού της ως διατηρητέου προκειμένου να τύχει σχετικών επιδοτήσεων. Η γυναίκα κατάγγειλε τελικά την υπόθεση στην Αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι καμία τέτοια αίτηση δεν είχε υποβληθεί από πλευράς του 56χρονου, παρά τα ποσά που έδινε για την διαδικασία αυτή. (πηγή: Φιλελεύθερος)

Σχόλια