Έφεση αναμένεται από τη Νομική Υπηρεσία σε ποινή που επιβλήθηκε σε 48χρονο για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης


Έφεση αναμένεται να ασκήσει η Νομική Υπηρεσία στην καταδίκη 48χρονου από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ως ενόχου σε δυο κατηγορίες που αφορούσαν την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, από χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, 16 ετών σήμερα, που πάσχει από ήπια νοητική υστέρηση.
Ο Γενικός Εισαγγελέας αφού μελέτησε την απόφαση του Δικαστηρίου έκρινε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο, ποινή φυλάκισης μόλις τεσσάρων ετών, ήταν  ανεπαρκής και ως εκ τούτου αναμένεται να την εφεσιβάλει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά την περίοδο Ιουνίου 2016 και Μάιου 2017, όταν η ανήλικη ήταν ηλικίας μεταξύ 14 και 15 χρονών, στο σπίτι του κατηγορούμενου, το οποίο η ανήλικη επισκεπτόταν λόγω φιλικής σχέσης της με τα παιδιά του.
Με την ίδια απόφασή του, το Κακουργιοδικείο αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο σε 5 κατηγορίες που αφορούσαν, η μια απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης και οι άλλες τέσσερις άσεμνες επιθέσεις.
Στον καθορισμό του ύψους της ποινής λήφθηκε υπόψη από το Δικαστήριο, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου καθώς και το γεγονός ότι παρέμεινε υπό κράτηση για διάστημα 18 μηνών, λόγω του ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους όρους εμφάνισης που του είχαν επιβληθεί από το Δικαστήριο.
Επιβάλλοντας την ποινή στον κατηγορούμενο, το Δικαστήριο ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, πως πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση του είδους αφού ο κατηγορούμενος, εκμεταλλεύθηκε την παιδική αφέλεια του θύματος, ενώ αδιαφόρησε πλήρως για τα ψυχικά και άλλα τραύματα που της προκάλεσε.
Το Δικαστήριο, εξέφρασε «τον αποτροπιασμό του για τις ανίερες πράξεις του κατηγορούμενου, αισθήματα που απηχούν τη δικαιολογημένη ανησυχία της κοινωνίας για την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα σεξουαλικά αδικήματα», ωστόσο περιορίστηκε σε επιβολή της συγκεκριμένης ποινής, προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις. (πηγή: ekirikas.com)

Σχόλια