Καταδίκη 26χρονου σε 5 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, επέβαλε σε 26χρονο, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, ποινή άμεσης φυλάκισης 5 ετών για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης, κατοχής και απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία και άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, κατά παράβαση διατάξεων του Ν.91(Ι)/2014.
Το Κακουργιοδικείο αναφέρει, ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook και της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων και πολυμέσων Viber, αφού κατάφερε να προσεγγίσει και να αποκτήσει οικειότητα με διάφορα νεαρά πρόσωπα εφηβικής ηλικίας, αντάλλαζε μαζί τους φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.
Σε μια μάλιστα περίπτωση, όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος συναντήθηκε με ένα από τα νεαρά πρόσωπα και είχε μαζί του σεξουαλική περίπτυξη.
Σημειώνεται ότι, κατά τον χρόνο της εν λόγω συνάντησης, το νεαρό πρόσωπο ήταν πολύ κοντά στη διά νόμου ηλικία συναίνεσης, γεγονός που λήφθηκε σοβαρά υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής. Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή και είχε λευκό ποινικο μητρώο.
(Πηγή: ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανώτατο Δικαστήριο: Η Αιτιολόγηση στον Καθορισμό Αποζημιώσεων Απαλλοτρίωσης Δεν Είναι Τυπικότητα. Είναι Υποχρέωση. (Ανάλυση της πρόσφατης Απόφασης ημ. 1.12.2025)

Τροποποίηση στον περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμο

Τροποποιήσεις στον περί Ποινικού Κώδικα Νόμο - Τί αλλάζει στο αδίκημα της επίθεσης

Επιθετική Νομική Στρατηγική – Το Δίκαιο ως Εργαλείο Ισχύος – Σύσταση Μόνιμου Κρατικού Γραφείου Διεθνούς Δικαστικής Δράσης

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης