Απορρίφθηκε η αγωγή των γονέων του μοναχού για προσηλυτισμό


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε την αγωγή για προσηλυτισμό που είχαν καταχωρήσει οι γονείς μοναχού κατά του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. Σύμφωνα με το Δικαστήριο η απόφαση του μοναχού να ζήσει σε μοναστήρι ήταν αυτόβουλη.
Οι γονείς του μοναχού υποστήριζαν ότι το παιδί τους κατέφυγε στο Μοναστήρι κατόπιν προσηλυτισμού, ενώ ισχυρίζονταν ότι το παιδί τους υπέστη πλύση εγκεφάλου από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τους οποίους επίσης κατηγορούσαν για συνωμοσία.
Το δικαστήριο έκρινε τον πατέρα του μοναχού αναξιόπιστο, όπως επίσης και τον κλινικό ψυχολόγο, ο οποίος  παρουσίασε ενώπιον Δικαστηρίου σχετική έκθεση, με την οποία συντασσόταν με τη θέση των γονιών του μοναχού.
Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των εναγόντων και έκρινε ότι η απόφαση του μοναχού ήταν καθαρά αυτόβουλη. (sigmalive.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης