Δικαστής παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του μετά από 50 χρόνια σχέσης


Τα σκαλοπάτια του δημαρχείου ανέβηκαν ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας, Michael Kirby και ο επί πολλά χρόνια σύντροφός του, Johan van Vloten, σε μια σεμνή τελετή στο Bondi.
Οι δύο άντρες που βρίσκονται μαζί επί 50 συναπτά έτη, παρ’ όλο που ήταν αρχικά διστακτικοί, βλέποντας αρκετά άλλα ζευγάρια να παντρεύονται και να χωρίζουν, πήραν την απόφαση με αφορμή την επέτειό τους.
Σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό λίγο πριν το μεγάλο γεγονός, ο 79χρονος Kirby μίλησε για τη σχέση του με τον Vloten και τα όσα έχουν ζήσει μαζί.
Όπως τόνισε, γνωρίστηκαν το 1969 στο ξενοδοχείο “The Rex”, ένα από τα λίγα της εποχής που αποδέχονταν τους ομοφυλόφιλους.
Σε ό,τι αφορά την αποδοχή από τον περίγυρό τους, το ζευγάρι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως είπε η εκ των καλεσμένων στην τέλεση του μυστηρίου, Michelle Bailey, αφού μέσα σε λίγες εβδομάδες είχαν ανακοινώσει το δεσμό τους στις οικογένειές τους.
Με δεδομένη την αντοχή της σχέσης τους μέσα στα χρόνια, οι δύο άντρες δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη “να την επικυρώσουν με μια κόλλα χαρτί από μέρους της κυβέρνησης, αφού η αγάπη δεν χρειάζεται επίσημη άδεια ώστε να επιβεβαιωθεί”, σύμφωνα με τη Bailey.
Αρχικά ο Kirby και ο Val Vloten ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο του γάμου, στη συνέχεια όμως άλλαξαν άποψη και πήραν την απόφαση να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.
“Όταν οι γκέι άρχισαν να παντρεύονται, ύστερα άρχισαν να χωρίζουν και να εκδηλώνουν παρόμοιες συμπεριφορές με τα στρέιτ ζευγάρια”, υποστηρίζει ο Kirby.
“Ήταν μεγάλο άγχος για εμάς και εξετάσαμε κάθε πιθανότητα, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα”.
Οι δύο άντρες αντάλλαξαν όρκους υπό τους ήχους μιας σονάτας του Σούμπερτ.
(legalnews24.gr/neoskosmos.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση