Ανατροπή στην υπόθεση του τριπλού φονικού στη Λεμεσό: Καταδίκη για φόνους εκ προμελέτης


Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση του Γενικού Εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης απόφασης στην υπόθεση του τριπλού φονικού που διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 στη Λεμεσό με θύματα τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Παράσχο Ντορζή, 19 και 21 ετών και τον  Αιμίλιο Μιλτιάδους,24 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού είχε καταδικάσει στις 28/4/2017 τον 31χρονο Χριστάκη Θωμά σε τρεις κατηγορίες για ανθρωποκτονία και του είχε επιβάλει συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 35 ετών σε κάθε κατηγορία.
Το Ανώτατο Δικαστήριο, εκδικάζοντας σε δεύτερο βαθμό, με ομόφωνη απόφαση του, ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση , τροποποιώντας την καταδίκη του Θωμά για ανθρωποκτονία σε καταδίκη για φόνο εκ προμελέτης και στις τρεις κατηγορίες, με τις ποινές να είναι διαδοχικές.
«Από τα ευρήματα και παραδεκτά γεγονότα βρίσκουμε ότι έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η αναγκαία πρόθεση (mens rea) θανάτωσης, δηλαδή η προμελέτη στη διάπραξη των φόνων», αναφέρει η απόφαση.
Στην υπόθεση, σημειώνει το τριμελές Εφετείο, «η ιερότητα της ζωής έχει βάναυσα παραβιαστεί τρεις φορές. Η απώλεια τριών ανθρώπων έχει βυθίσει στο πένθος τρεις οικογένειες. Κάθε κατηγορία έχει χωριστό υπόβαθρο γεγονότων και χωριστό θύμα. Επιβάλλεται η επιβολή διαδοχικών ποινών».
(πηγή:KΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση