40 ημέρες φυλάκιση στον 43χρονο που οδηγούσε με τα πόδια το φορτηγό του


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης 40 ημερών και στέρηση άδειας οδήγησης για 9 μήνες, στον 43χρονο από τη Λεμεσό οποίος στις 24 Οκτωβρίου 2019,  οδηγούσε το φορτηγό του με τα πόδια, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, κοντά στην Κοφίνου, ενέργεια που μάλιστα ανάρτησε σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.
Το Δικαστήριο ανέφερε ότι στην επιβολή ποινής έλαβε υπόψη τις οικογενειακές και προσωπικές περιστάσεις του κατηγορούμενου, χαρακτήρισε "απερίσκεπτα επικίνδυνη" την πράξη του και σημείωσε ότι η αρμόζουσα ποινή είναι αυτή της άμεσης φυλάκισης του.
Ο 43χρονος παραδέχθηκε τις εναντίον του κατηγορίες που αφορούν αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη πράξη και οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας.
Κατά την προηγουμένη δικάσιμο η δικηγόρος του 43χρονου, παρέθεσε σειρά λόγων για μετριασμό της ποινής του πελάτη της καταθέτοντας επίσης έγγραφα ζητώντας επιείκεια.
Μεταξύ άλλων ανέφερε πως σπουδάζει δυο παιδιά, ένα στην Κύπρο και ένα στην Ελλάδα και θα απωλέσει την επαγγελματική του άδεια αν τιμωρηθεί με φυλάκιση.  Σημείωσε ακόμα πως έχει λευκο ποινικο μητρώο.


Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου