Αίτημα για παράταση υποχρέωσης σύγκλησης ετήσιας γενικής συνέλευσης εταιρείας: Ανακοίνωση του Εφόρου Εταιρειών


Δεν υπάρχει ανάγκη για παράταση του χρόνου ετήσιας σύγκλησης ετήσιας Γεν.Συνέλευσης των εταιρειών λόγω των διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί για τον κορωνοϊό, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Έφορος Εταιρειών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Αναφορικά με σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ημερομηνίας 7/4/2020, και αίτημα την παράταση της υποχρέωσης σύγκλησης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης εταιρείας από 15 σε 20 μήνες, λόγω των απαγορευτικών διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας σε σχέση με συναθροίσεις, το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη ανακοινώνει τα εξής:
Το άρθρο 191Α του περί Εταιρειών Νόμου καθιστά δυνατή την εξ αποστάσεως διεξαγωγή και με ηλεκτρονικά μέσα συνεδρίαση των συμβούλων. Περαιτέρω, παρόμοια διευθέτηση προβλέπεται στο άρθρο 128Δ του ιδίου Νόμου και από εταιρείες μη εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά.
Συνεπώς, ουδεμία ανάγκη προκύπτει για περαιτέρω τροποποίηση του Νόμου".

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία