Ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών σε 35χρονο που παραβίασε το διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης για να συναντήσει τη φίλη του


To Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε σε 35χρονο από την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών.
Ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας για το αδίκημα της απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων κατά παράβαση των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθαρσεως Νομου που εκδόθηκαν για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του ιού covid-19.
Σύμφωνα με τα περιστατικά της υπόθεσης, στις 25/03/2020 και ώρα 09:15 μ.μ. στην Δερύνεια ο 35χρονος καταγγέλθηκε από μέλη της Αστυνομίας καθότι παραβίασε το διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων το οποίο ίσχυε από τις 09:00 μ.μ. μέχρι τις 06:00 π.μ.
Η απάντηση ως δικαιολογία που έδωσε στην Αστυνομία, όταν τον σταμάτησε για έλεγχο, ήταν ότι παραβίασε το διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί την κοπέλα του. (πηγή:ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο